Județul Arad este deocamdată ferit de pandemie! Avem printre cele mai puține cazuri din România!

Data publicare: Luni, 16 Martie, 2020 Total: 23905 accesari

Județul Arad este deocamdată ferit de pandemie! Avem printre cele mai puține cazuri din România!

În Arad nu avem motive de panică excesivă. Din cele patru persoane testate pozitiv cu COVID-19, doar două aveau domiciliul în acte în judeţul Arad

 

Toate cele patru cazuri noi de infecție confirmate în județul Arad reprezintă persoane aflate în centrele de carantinare, iar probele analizate au fost prelevate la intrarea acestora în carantină.


Din  cele patru persoane, două au domiciliul în județul Arad (femeie, 35 de ani; bărbat, 33 de ani), iar celelalte două în județele Suceava (femeie, 27 de ani), respectiv Tulcea (bărbat, 42 de ani).


Toate cele patru persoane sunt internate în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, fiind preluate din centrele de carantinare ulterior confirmării diagnosticului. Conform evidențelor Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în această dimineață, la ora 9, în centrele de carantinare deschise pe raza județului Arad se aflau 129 persoane, în timp ce numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu era de 101.

 

Județul nostru este deocamdată ferit de pandemie! Avem printre cele mai puține cazuri din România, chiar dacă Aradul este locul de carantină al celor veniți din străinătate.

 

În contextul zvonurilor că România nu ar avea capacitatea de testare a populaţiei pe măsura răspândirii coronavirusului, Grupul de Comunicare Strategică informează că Ministerul Sănătății monitorizează în permanență situația stocurilor de teste pentru diagnosticare moleculară existente la nivel național.

 

”Astfel, în prezent există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (2 unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente.

 

La acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de către Compania Unifarm SA și care sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă.