A fost făcut anunţul: Școlile rămân închise până după Paște

Data publicare: Luni, 16 Martie, 2020 Total: 2290 accesari

A fost făcut anunţul: Școlile rămân închise până după Paște

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat în duminică seara că școlile rămân închise până după Paște, potrivit unei declarații pentru Hotnews.ro. Oficialul a spus că  „în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”.

Este pentru prima dată când un oficial dă o estimare a perioadei până la care cursurile vor fi suspendate. Asta înseamnă că cel puțin până pe 21 aprilie școlile vor fi închise, Paștele ortodox fiind pe 19 aprilie.

“Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a şcolilor, dar în perioada de stare de urgenţă şcolile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem şcolile închise. Până după Paşte şcolile sunt închise”, a declarat Monica Anisie, pentru Hotnews.


Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în perioada 11 - 22 martie

Conform structurii anului şcolar, vacanţa de Paşte este în perioada 4-21 aprilie. 

Anisie a mai anunţat că, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, vor fi lecţii online, în parteneriat cu TVR, de săptămâna viitoare.

Monica Anisie a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, că există posibilitaeta de a se prelungi suspendarea cursurilor. 

“Am precizat că există posibilitatea prelungirii a suspendării cursurilor. De altfel, lucrez împreună cu echipa mea să identificăm cele mai bune măsuri care să vină în sprijinul elevilor şi cadrelor didactice şi în felul acesta să se amelioreze efectele produse de această situaţie”, a mai afirmat Anisie. 

Ea spune că a realizat un parteneriat cu TVR pentru a facilita accesul la educaţie pentru copiii care nu pot avea acces la platformele online.