Guvernul Orban a primit votul de învestire al Parlamentului!

Data publicare: Sambata, 14 Martie, 2020 Total: 808 accesari

Guvernul Orban a primit votul de învestire al Parlamentului!

Guvernul Orban a primit, sâmbătă, votul de învestire al Parlamentului. Votul a avut loc în condiții excepționale, deputații și senatorii votând pe rând într-o sală special dezinfectată.

 

Senatorii şi deputaţii au votat sâmbătă guvernul Orban II în condiţii excepţionale, votând pe rând într-o sală special dezinfectată. Accesul până la sala de vot s-a făcut pe un traseu special amenajat, dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil.


Senatorii şi deputaţii  au acordat 286 de voturi în favoarea guvernului Orban II, 23 de voturi au fost împotrivă și s-a înregistrat o abținere.

 

În premieră în România, în ultimii 30 de ani, la investirea guvernului au lipsit din sală, atât premierul desemnat care este izolat la Vila Lac 1, în timp ce miniștrii care se află în carantină au fost audiați prin videoconferință.

 

Guvernul urmează să depună și jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi se discută de măsuri speciale pentru acest moment, obligariu prevăzut de Constituţia României.




Sursă foto: digi24.ro