Post Medical Avansat montat în curtea Spitalului Judeţean Arad

Data publicare: Sambata, 14 Martie, 2020 Total: 1919 accesari

Post Medical Avansat montat în curtea Spitalului Judeţean Arad

În această dimineață, ca parte a măsurilor preventive pentru împiedicarea răspândirii coronavirus COVID-19, Detașamentul de Pompieri Arad a operaţionalizat Postul Medical Avansat în curtea Spitalului Clinic Județean din Arad. Acesta va fi folosit pentru triajul epidemiologic, dacă situatia o va impune, transmite ISU ARAD.


Corturile  au toate dotările necesare, de la iluminat la  căldură, iar  apatura necesă se montează în funcţie de solicitările UPU.


Capacitatea corturilor, precum şi sistemul de încălzire a acestora se poate modifica (mări) în funcţie de dinamica situaţiei.

 

Postul Medical Avansat din curtea Spitalului Județean va fi folosit pentru triajul epidemiologic, pentru eventualii suspecți de coronavirus, astfel încât să se evite intrarea acestora în Unitatea de Primire Urgențe a spitalului.


“Corturile au sistem de încălzire care poate fi suplimentat în caz de nevoie.

In fiecare cort am montat paturile, perfuzoare. Monitoarele si cealalta aparatura medicala se monteaza la solicitarea UPU in functie de necesitatile medicale.Tot în caz e nevoie ISU asigura alimentarea cu energie electrică.

Capacitatea corturilor este dată tot de dinamica operativă.” Precizează George Pleșca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.