Tensiuni la un centru de carantină în Grădişte

Data publicare: Joi, 12 Martie, 2020 Total: 5292 accesari

Tensiuni la un centru de carantină în Grădişte

Un centru de carantină a fost înfiinţat într-o pensiune aflată între case, în cartierul arădean Grădişte. Aici autorităţile au decis să-i carantineze pe cei care vin din ţările “cu zone roşii” coronavirus. În centrul de carantinare de la pensiunea din cartierul Grădişte se află preponderent persoane din Arad care au venit din zonele afectate de coronavirus, în special Italia, dar şi 8-9 perosoane care nu sunt din judeţul Arad, spăun sursele noastre din prefectură.

 

Totodată, am aflat că pensiunea cu pricina, este singurul centru de carantinare afla pe teritoriul municipiului, restul centrelor se află în judeţ.

 

Locuitorii din vecinătatea pensiunii, au observat traficul intens de la pensiune, maşinile Poliţiei şi a Jandarmeriei, precum şi a Poliţiei Locale, şi au aflat repede că pensiunea a fost transformată într-un centru de carantină pentru cei care au intrat în ţară prin punctele de frontieră din judeţ, şi s-au revoltat ieşind în stradă.


Ei reclamă faptul că acest centru de carantină reprezintă un periocol atât pentru ei cât şi pentru familiile lor, deşi autorităţile au dat asigurări că cei care sunt personele care au ajuns în acest centru nu vor părăsi locaţia pe perioada carantinei.

 

Oamenii din zonă ieşiţi în stradă au spus că doresc ca cei care sunt în cazaţi la această pensiune care de altfel avea puţini clienţi, să fie mutaţi la periferia oraşului în altă locaţie – “Să-i ducă la periferie! Avem copii, iar aceşti oameni trec pe lângă casele noastre pe trotuar ca să fie băgaţi în carantină.” Au spus oamenii ieşiţi în stradă.

 

În acest moment în judeţul Arad există înfiinţate trei centre de carantinare,  care totalizează 160 de locuri de cazare, care nsunt ocupate parţial (106) iar în izolare la domiciliu, în judeţul Arad, se aflau joi dimineaţa 115 persoane.