Marian Toader: “Da, sunt primul primar din România condamnat pe o chestiune ce ține de OPORTUNITATEA unei investitii!”

Data publicare: Miercuri, 11 Martie, 2020 Total: 2192 accesari

Marian Toader: “Da, sunt primul primar din România condamnat pe o chestiune ce ține de OPORTUNITATEA unei investitii!”

Am vazut foarte multe comentarii rostogolite in spatial public, privitor la persoana mea si as dori sa aduc cateva clarificari. Propunerea unui proiect de hotărâre spre aprobarea Consiliului Local, asupra oportunităţii căruia sunt chemaţi să decidă consilierii este un exerciţiu legal al atribuţiunilor primarului.


Da, sunt primul primar din Romania condamnat (cu drept de recurs) pentru abuz in serviciu, pe o chestiune ce tine de OPORTUNITATEA unei investitii!!!


Citește și: 
Primarul Zăbraniului, Marian Toader, condamnat la 4 ani de închisoare!

 


În condiţiile în care contractul de asociere în participaţiune este reglementat de o lege extrapenală, a fost întocmit de persoane cu calificare juridică, şi o instanţă de judecată s-a pronunţat prin Decizia Curtii de Apel Timisoara 262/2012, asupra legalităţii hotărârii Consiliului Local de aprobare a contractului de asociere in participatiune, se constată că, încă mai exista în Romania instante umile si santajabile procurorilor DNA.


Concret, am fost acuzat de faptul că am promovat pe ordinea de zi a sedinței Consiliului Local, un proiect de asociere in participațiune în loc de arendă, așa cum sustine (doreste) procurorul DNA.


Pentru că, prin aceasta sentintă s-a deschis ”o cutie a pandorei”, cu privire la oportunitatea unei achizitii ori a unei investitii, unde sunt vizati toti functionarii publici din țara asta, voi trimite Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) incepand de mâine, câte un exemplar din fiecare proiect insotit de o adresă de inaintare, prin care voi solicita, ca si în cazul celorlalte institutii publice si de utilitati (ISU, MAPN, DSV, DSP, Mediu, Apa-Canal, ENEL etc). un aviz de oportunitate privind investitia, proiectul sau achizitia pe care dorim sa o realizăm, astfel încât specialiștii DNA să își dea acordul cu privire la proiectele propuse! Este penibil, jignitor și umilitor tot circul și spectacolul creat in ultimii ani, de către această elită a anticorupției! a scris primarul  comunei Zăbrani pe pagina de Facebook.