Suspendarea activităților didactice în învățământul preuniversitar

Data publicare: Miercuri, 11 Martie, 2020 Total: 1068 accesari

Suspendarea activităților didactice în învățământul preuniversitar

Măsura suspendării activităților didactice în învățământul preuniversitar, pe perioada 11 - 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade,  este decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Referitor la această măsură de prevenție, ISJ Arad face următoarele precizări, respectiv recomandări.

1. Unitățile de învățământ nu sunt închise și nu sunt constituite măsuri de carantină.

2. Sunt suspendate/amânate toate activitățile ce presupun participarea copiilor și elevilor: cursuri, olimpiade școlare, concursuri, competiții sportive, antrenamente, activități ale cluburilor sportive și ale palatelor sau cluburilor elevilor, activități extracurriculare și/sau extrașcolare, simularea examenului de evaluare națională pentru elevii claselor a VIII-a și a probelor scrise ale examenului de bacalaureat etc.

3. Mobilitățile de orice fel, programate prin proiecte vor fi, de asemenea, suspendate, respectiv reprogramate.

4. Personalul didactic de predare și de conducere, își desfășoară activitatea în baza unui program stabilit de consiliul de administrație al unității de învățământ. Astfel, cadrele didactice sunt rugate să ofere elevilor suport de învățare online, în funcție de posibilitățile identificate în unitatea de învățământ.  Se recomandă utilizarea unor platforme de învățare sau sisteme de comunicare în grup de tipul aplicației WhatsApp, folosirea site-ului unității de învățământ sau a oricărui alt mijloc prin care profesorul poate ține legătura cu elevii. Această măsură este menită să reducă cantitatea de materie ce urmează să fie recuperată după reînceperea cursurilor. Organizarea învățării în sistem online se poate realiza și prin muncă la domiciliul cadrului didactic.

5. Materia prevăzută în programele școlare, planificată pentru această perioadă, va fi recuperată după un program stabilit de consiliul de administrație al unității de învățământ.

6. Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se poate continua doar online, urmând ca validarea fișelor de înscriere să fie reluată odată cu reînceperea cursurilor, calendarul decalându-se în mod corespunzător. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se decalează în același mod. Informația aceasta va fi adusă la cunoștința părinților prin afișare la sediul unității de învățământ și /sau prin postarea anunțului pe site-ul școlii.