Bisericile urmează să fie închise?

Data publicare: Miercuri, 11 Martie, 2020 Total: 2133 accesari

Bisericile urmează să fie închise? Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a anunţat că se ia în calcul restricţionarea mai drastică în ceea ce priveşte adunările cu un număr mare de persoane, prin scăderea numărului de participanţi. Decizia ar urma să se aplice tuturor instituţiilor sau contextelor, inclusiv Bisericii, potrivit capital.ro.

Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare a spus Arafat, afirmând că estimările mondiale vorbesc despre 30 – 70%. Este posibil să ajungem la măsuri mai restrictive pe întâlnirile publice, potrivit declarațiilor ale lui Arafat.


”E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor,” a declarat purtătorul de cuvânt al BOR.

”Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale. Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești” a spus Vasile Bănescu, potrivit capital.ro 


sursa foto: arhivă