Imaginile disperării: Carantină în nordul Italiei! Italienii au luat cu asalt gara din Milano, pentru a pleca spre sud sau chiar în alte țări

Data publicare: Duminica, 08 Martie, 2020 Total: 4427 accesari

Imaginile disperării: Carantină în nordul Italiei! Italienii au luat cu asalt gara din Milano, pentru a pleca spre sud sau chiar în alte țări

Prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, a anunțat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puțin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia.

 

Italia este cea mai afectată țară din Europa de noul coronavirus. Guvernul de la Roma ia măsuri drastice și a impus carantină pentru 15 regiuni din nordul țării.

Noile măsuri, care se aplică și în Milano, cel mai important centru economic al țării, și Veneția, unul dintre orașele cele mai vizitate de turiștii din toată lumea, vor dura până pe 3 aprilie, conform Mediafax.

După ce guvernul italian a anunțat că va închide nordul țării, începând de duminică, pentru a limita răspândirea coronavirusului, italienii au luat cu asalt gara din Milano, pentru a pleca spre sud sau chiar în alte țări. Zborurile au fost închise, așa că singura cale de a pleca era cu trenul.

Din imaginile care circulă în Italia, se vede cum oamenii disperați fug cu bagajele pentru a printre trenul.







Panica în rândul populației a apărut înainte de a fi emis decretul care închidea nordul Italiei. Oamenii au aflat despre intenția guvernului și au luat cu asalt gările. 

Noile măsuri, care se aplică şi în Milano, cel mai important centru economic al ţării, şi Veneţia, unul dintre oraşele cele mai vizitate de turiştii din toată lumea, vor dura până pe 3 aprilie, scrie Mediafax.

Numărul deceselor din Italia a ajuns la 233, dintre care 36 doar în cursul zilei de sâmbătă. Tot sâmbătă au fost confirmate 1.247 de noi cazuri de infecție în peninsulă, ducând numărul total al îmbolnăvirilor la 5.883.

 

Măsurile guvernului de la Roma:

Vor fi interzise intrările și ieșirile din aceste zone. De asemenea, vor fi închise terenurile de sport, piscinele și centrele spa. Meciuri se vor putea desfășura doar fără spectatori.

Vor fi închise de asemenea centrele culturale și muzeele, teatrele și cinematografele.

Școlile vor rămâne închise până în 3 aprilie.

De asemenea, nu mai pot avea loc nunți și înmormântări, pe durata carantinei.

Magazilele rămân deschise, dar numai de luni până vineri. Nu se închid nici barurile și restaurante, dar între clienți trebuie să existe distanță de cel puțin un metru.