Opinie: Stadionul folosit cu nesimţire în dispute politice

Data publicare: Duminica, 08 Martie, 2020 Total: 2497 accesari

Opinie: Stadionul folosit cu nesimţire în dispute politice

Este curios cum, în momentul în care lucrările la stadionul UTA intră în linie dreaptă, odată cu finalizarea ultimei licitaţii şi desemnarea unui constructor, se înteţesc atacurile unor suporteri legate de întârzierea lucrărilor. Şi mai curios este că atacurile sunt îndreptate împotriva vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, nu asupra administraţiei locale, a primarului interimar, de exemplu. Explicaţia este simplă şi se poate vedea din avion: Bîlcea este candidatul PNL pentru funcţia de primar al Aradului! Pentru ca cercul să se închidă, unii dintre cei care declanşează aceste atacuri sunt membri sau simpatizanţi ai USR. Nu toţi, dar aceştia par să dea tonul.

Este adevărat că Sergiu Bîlcea a avut mai multe ieşiri publice cu privire la stadion, evoluţia licitaţiilor şi lucrărilor. Este adevărat şi faptul că în ultimii ani, a fost aproape de proiectul UTA. Cum? În calitate de preşedinte PNL Municipiul Arad coordonează consilierii locali ai PNL, care formează o majoritate în consiliul local. Poate, deci, să influenţeze alocările de fonduri şi deciziile strategice. Nu şi deciziile curente ale administraţiei, care revin primarului interimar Bibarţ. Evident, cei din USR şi orice om interesat şi cu puţină minte ştiu asta. Interesul este altul: să atace candidatul PNL pentru funcţia de primar, fără să ţină cont de fapte şi responsabilităţi.

„Pagubele” vor fi minimale. Iubitorii fotbalului din Arad ştiu realitatea: proiectul UTA este susţinut de administraţia locală PNL, care este principalul finanţator al echipei. Stadionul este aproape gata, în ciuda unor întârzieri supărătoare dar justificate. Aradul este singurul oraş din România care construieşte prin efort propriu un stadion nou. În rezumat, cu sprijinul esenţial al administraţiei PNL, proiectul UTA este aproape de ceea ce doresc suporterii arădeni „nevirusaţi” politic: UTA în Liga I, pe un stadion nou. Este acesta un motiv de atac? Cu siguranţă nu, oricât şi-ar dori unii politicieni interesaţi.