650 de stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi instalate până în 2022 în România

Data publicare: Sambata, 07 Martie, 2020 Total: 811 accesari

650 de stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi instalate până în 2022 în România

3.000 de stații de încărcare a mașinilor electrice a anunţat grupul italian Enel, în cadrul proiectului AMBRA-Electrify Europe, că le va monta în România, Italia și Spania, 650 vor fi amplasate în România, scrie economica.net.

 

Proiectul este co-finanțat de Agenția Executivă pentru Inovații și Rețele (INEA) a Comisiei Europene, prin programul Connecting Europe Facility, și Banca Europeană de Investiții (BEI), precum și de Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, prin resurse proprii.

 

Proiectul prevede o investiție totală de 70,75 de milioane de euro, a cărei finanțare include 14,15 milioane de euro dintr-o finanțare acordată de Comisia Europeană.

 

„În România, Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, va instala aproximativ 650 de stații de încărcare, ca parte din proiectul AMBRA-E. Acest număr ar putea varia, în funcție de condițiile de la momentul implementării. În proiect sunt incluse 3 tipuri de stații de încărcare, printre care și cele ultra-rapide. Stațiile de încărcare vor fi instalate pe principalele coridoare de transport și alte drumuri importante, și cu precădere în cele mai mari 20 de orașe din țară, ele fiind incluse în planul ambițios al companiei de a instala până în 2023 în jur de 2.000 de puncte publice de încărcare în România” a precizat biroul de  presă al Enel, pentru economica.net.

 

Reţeaua  de  staţii  de  încărcare  a  maşinilor  electrice  va  fi  disponibilă  atât  pentru utilizatorii  înregistrați  prin  aplicația  Enel X Juice Pass,  cât  şi  pentru  utilizatorii neînregistraţi, aceştia  din  urmă  vor  plăti  ad  hoc.


Sursa: economica.net