Să ne rupem “cămieşa” după Bulumac

Data publicare: Sambata, 07 Martie, 2020 Total: 1818 accesari

Să ne rupem “cămieşa” după Bulumac

Sebastian Bulumac, de care ne-am obişnuit să auzim odată la patru ani când vin alegerile pentru primar, s-a supărat pe PLUS ca “ţiganul pe sat”, şi a demisionat renunţând la a mai candida pentru postul de primar la alegerile care vor fi în luna iunie a acestui an …..

După aventura din 2016, atunci când a candidat independent chipurile, dar sustinut de PSD-ul lui Fifor şi Căprar, a venit anul 2020 când a găsit un culoar care părea favorabil să-l ducă la o candidatură a alianţei USR-Plus, şi a încercat să ajungă în postura de candidat a acestei alianţe  intrând pe uşa din dos, adică încercând să câştige la început cursa internă în Plus, ca apoi să-i ia faţa candidatului deja stabilit a celor de la USR Arad, şi astfel să devină “candidatul opoziţiei” la funcţia de primar.

Socoteala a cam dat cu virgulă pentru că deşi în prima fază a câştigat competiţia internă în Plus, a primit „aviz negativ” din partea Consiliului de Coordonare Regională al PLUS. De ce „aviz negativ”? pentru că toată lumea era conştientă de valsul cu Fifor din 2016 a lui Bulumac, ştampilă de care este aproape imposibil să mai scape.

Nici USR nu-l “înghiţea” prea bine pe Bulumac, iar asta i-a determinat să-şi lanseze rapid candidatul propriu să aibă motiv să-l refuze pe Sebi.

În ultima săptămână , după ce a ieşit anunţul că s-a retras din cursa pentru primărie şi chiar a demisionat din Plus, un cor de bocitoare a apărut pe reţelele de socializare, plângând isteric după pierderea “salvatorului” Sebi.

Acum fie vorba între noi, la procentele care se vehiculează în ultimul sondaj făcut de IMAS, USR şi Plus, nu trec împreună de 15%, la care dacă mai adăugăm procentul lui Bulumac de la alegerile din 2016, care era de până în 2% (după ce scădem din scorul obţinut de el scorul PSD, altă modalitate de calcul nu avem) observăm că dă cu virgulă în continuare, lăsând la o parte faptul că Bulumac este tipul de candidat lipsit total  de experienţă în administraţia publică, nu a activat nici măcar una zi  ca şi consilier local într-un sat uitat de lume cu 700 de locuitori, başi să te apuci acum să administrezi un oraş de mărimea Aradului fără pic de experienţă.   

Corul de bocitoare s-a stins repede, la fel cum a apărut, şi deja în acest weekend se pare că lumea a uitat de Bulumac, cum au uitat în ultimii trei ani şi jumătate, şansele să găsească un alt culoar spre candidatura la primărie sunt minime să nu spunem nule, toate partidele şi-au cam stabilit candidatul, mai puţin PSD, care încă este ocupat cu poziţionările interne şi ocupatul de funcţii după câştigarea filialei de către Fifor, însă nici aici nu pare a fi loc, pentru că Fifor este obligat de noua poziţie să intre în cursă, aşa că, vom mai auzi probabil de Bulumac în 2024.