Cursurile de la clasa băiatului de 16 ani din Timiș, depistat cu coronavirus au fost sistate

Data publicare: Joi, 05 Martie, 2020 Total: 929 accesari

Cursurile de la clasa băiatului de 16 ani din Timiș, depistat cu coronavirus au fost sistate Autorităţile din Timiş au decis sistarea cursurilor la clasa băiatului de 16 ani depistat pozitiv cu coronavirus şi care în cursul zilei de miercuri a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Toate persoanele cu care a intrat în contact vor fi testate

Băiatul este internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara și prezintă o stare de sănătate bună. Băiatul este elev în clasa a IX- a, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş și directorul şcolii au hotărât sistarea cursurilor pentru elevii clasei, până la noi dispoziţii. Astfel, toți elevii clasei respective se află izolați la domiciliu, sub monitorizarea reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică Timiș.

În cursul zilei de astăzi, joi 5 martie au fost recoltate probe, în vederea testării infecţiei cu noul coronavirus COVID-19, de la contacţii apropiaţi.


În acest moment, la nivelul județului Timiș, sunt 538 persoane, izolate la domiciliu și monitorizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Județului Timiş.

Băiatul de 16 ani este cel de-al treilea caz depistat pozitiv în Timiş cu coronavirus. Primele două cazuri sunt o femeie de 38 de ani şi un bărbat de 47 de ani, ambii reveniţi în ţară, recent, din Italia, cu acelaşi avion şi pe locuri alăturate. La nivelul ţării sunt şase cazuri confirmate cu coronavirus.

foto: arhivă