Al 2-lea caz de coronavirus CONFIRMAT în județul Timiș

Data publicare: Marti, 03 Martie, 2020 Total: 743 accesari

Al 2-lea caz de coronavirus CONFIRMAT în județul Timiș Vești proaste aduse de reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Astăzi a fost confirmat cel de-al 2-lea caz de coronavirus din județul Timiș, și al 4-lea din țară.

Potrivit pressalert.ro este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Timișoara, care a fost în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative, însă rezultatul probei recoltată în ziua de luni 2 martie a.c., (în cea de-a 12-a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19, potrivit sursei citate.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.


sursa:
pressalert.ro