Zeci de porci au fost încinerați ,în urma confirmării prezenței focarului de pestă porcină din Timiș

Data publicare: Marti, 03 Martie, 2020 Total: 834 accesari

Zeci de porci au fost încinerați ,în urma confirmării prezenței focarului de pestă porcină din Timiș

Doctorul Flavius Nicoară,directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa AlimentelorTimiş a declarat că a fost confirmat focarul de pestă porcină africană din localitatea Bucovăţ şi s-au institut zonele de protecţie şi de prevenţie în jurul acesteia.

Localităţile Bucovăţ, Bazoşul Nou şi Remetea Mare sunt cuprinse în zona de protecție, iar în zona de supraveghere sunt localitățile Giarmata, Ianova, Izvin, Bazoşul Vechi, Dragşina, Moşniţa Veche, Moşniţa Nouă, Albina, Urseni, Chişoda, Rudicica, zona de est a municipiului Timişoara, scrie banatulazi.ro .

”S-au stabilit 6 echipe de medici veterinari, care nu au participat la acţiunea din focar, pentru că este interzis, care vor pleca de mâine, iar cu ajutorul poliţiei din fiecare localitate vor intra în fiecare gospodărie pentru a verifica starea de sănătate a tuturor animalelor, prin examen clinic. Dacă temperatura animalului este peste cea normală, se vor recolta probe de sânge care se vor analiza în laboratorul DSVSA Timiş” a precizat Flavius Nicoară, potrivit sursei citate.

DSVSA analizează, totodată, şi modalităţile prin care pesta porcină putea ajunge în exploataţia de la Bucovăţ, ţinând cont de faptul că proprietarul nu a mai cumpărat niciun efectiv în ultimul an şi că toate suinele îi erau crotaliate.


sursa: banatulazi.ro

s
ursa foto: agrointel.ro