Europarlamentarul Gheorghe Falcă ales să reprezinte Parlamentul European în negocierile dintre Legislativul european și Marea Britanie

Data publicare: Sambata, 29 Februarie, 2020 Total: 1082 accesari

Europarlamentarul Gheorghe Falcă ales să reprezinte Parlamentul European în negocierile dintre Legislativul european și Marea Britanie

Într-o conferinţă de presă ce a avut loc vineri la sediul PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă a spus că este mândru să facă parte din cei 20 de eurodeputaţi aleţi să reprezinte Parlamentul European în negocierile dintre Legislativul european și Marea Britanie.

“La 1 februarie 2020, Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană, o decizie politică pe care o regretăm, însă istoria nu se opreşte aici. Tocmai de aceea, voi susţine în calitate de raportor ca UE şi Marea Britanie să ajungă cât mai repede la un acord care să fie benefic ambelor părţi”, explică europarlamentarul PPE.

“La aceste negocieri voi încerca să reprezint cât mai bine interesele românilor care se află astăzi în Marea Britanie, dar voi încerca totodată să mă asigur și că românii care vor dori să meargă acolo în viitor, să muncească, să studieze sau chiar să călătorească, o vor putea face ca și până acum”, a declarat Gheorghe Falcă.

Singurul europarlamentar român care va participa la aceste negocieri arată că nu susține teza unora care vor să pedepsească Marea Britanie pentru a o oferi drept exemplu pentru alte țări.

“O astfel de teză este greșită. Marea Britanie rămâne un partener major și un prieten al Uniunii Europene. Ca român vă spun că trebuie să îi fim recunoscători Marii Britanii care este al doilea cel mai mare contributor la securitatea noastră, după Statele Unite. În plus, Marea Britanie este una dintre puținele țări vest-europene care împărtășesc temerile est-europenilor atunci când vine vorba de potențiala amenințare rusească”, mai spune europarlamentarul arădean.