UTA vrea să continue începutul bun împotriva Ripensiei. Balint: „Suntem în fața unui adevărat examen”

Data publicare: Joi, 27 Februarie, 2020 Total: 722 accesari

UTA vrea să continue începutul bun împotriva Ripensiei. Balint: „Suntem în fața unui adevărat examen”

Primul meci din 2020 s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru UTA, un succes cu 6-0 pe terenul celor de la Csikszereda. Sâmbătă, arădenii au primul meci oficial al anului pe teren propriu, și anume duelul cu Ripensia Timișoara, echipă ce le-a provocat utiștilor primul eșec din acest sezon.

 

„Suntem în fața unui adevărat examen, în fața unei echipe care, la fel ca și noi, a început acest sezon de primăvară foarte bine, cu o victorie categorică pe propriul teren în fața unui adversar care face parte din echipele bune ale acestui eșalon. Am discutat încă de luni seara cu băieții, pentru că a fost important să ne conectăm repede imediat după meci, zilele pentru pregătirea acestui joc au fost destul de puține și tocmai de aceea am încercat să ne scuturăm repede de euforia rezultatului de luni și să încercăm să fim cât se poate de concentrați pe ceea ce avem de făcut sâmbătă împotriva unei echipe extrem de organizate. Pot spune că Ripensia excelează la capitolul organizare defensivă și la tranziția pozitivă, iar aici este exclusiv meritul lui Alex Pelici, un antrenor pe care îl cunosc foarte bine. Am pățit-o în turul campionatului, când am pierdut acel meci pe final datorită unor naivități ale noastre. Băieții cunosc foarte bine adversarul, dar e foarte important ca noi să fim la parametri optimi, atât mental, cât și fizic” a declarat tehnicianul arădenilor, Laszlo Balint.

 

Ripensiștii au început și ei bine mini-returul, cu o victorie pe teren propriu, 3-0 cu Metaloglobus București. În tur, pe „Electrica”, elevii lui Alexandru Pelici se impuneau în fața UTA-ei cu 2-1, după reușitele semnate de Voinea și Zaluschi (între timp plecați de la echipă), respectiv Octavian Ursu.

 

Meciul dintre UTA și Ripensia va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe „Motorul”.