Un bărbat în vârstă de 25 de ani, primul caz confirmat de coronavirus din România

Data publicare: Joi, 27 Februarie, 2020 Total: 1297 accesari

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, primul caz confirmat de coronavirus din România

Primul caz confirmat de coronavirus a fost anunțat în seara zilei de miercuri 26 februarie a.c.

Este vorba despre un tânăr din Gorj, care are 25 de ani și este ”pacientul 1”, primul caz de coronavirus confirmat în România, miercuri searA. Medicii au decis ca pacientul, care este asimptomatic, să fie transportat la București în cursul nopții, pentru spitalizare. El a fost în contact cu ”pacientul zero”, italianul de 71 de ani, proprietar de restaurant, care a fost în România în perioada 18-22 februarie și care, la întoarcerea în țara natală, a fost și el confirmat,scrie observator.tv .

Bărbatul este din satul Dobrana, comuna Prigoria județul Gorj, iar el ar locui împreună cu părinții și bunicii.

Bărbatul a ajuns în dimineața zilei de joi 27 februarie a.c., la Bucureşti, adus cu o ambulanţă specială, complet izolat. El a călătorit cu ambulanţa toată noaptea, din comuna gorjeană de unde este.

Bărbatul a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

"Va fi preluat de colegii de la Matei Balş, în spaţiul în care există încăperile de izolare. Ambulanţa va fi dezinfectată şi se va întoarce la Dolj. Dacă va avea simptome minimale va fi tratat minimal, dacă vor apărea complicaţii, va fi tratat. Nu există tratament specific pentru coronavirus nicăieri în lume în acest moment.", a explicat Raed Arafat, potrivit observator.tv .

foto: https://www.tvsud.ro