Florin Cîțu, desemnat de Klaus Iohannis pentru funcția de premier

Data publicare: Miercuri, 26 Februarie, 2020 Total: 1259 accesari

Florin Cîțu, desemnat de Klaus Iohannis pentru funcția de premier

Florin Cîțu, ministrul interimar al Finanțelor, este propunerea președintelui Klaus Iohannis să ocupe funcția de premier. Anunțul a fost făcut miercuri seară, după consultările de astăzi cu partidele parlamentare.

 

”Vom susţine această propunere. Voi fi alături de premierul desemnat în toţi paşii următori, stabilirea listei membrior guvernului. Vineri vom avea o reuniune a forurilor statutare pentru validarea listei şi a programului de guvernare. Florin Cîţu este mâna dreaptă în Guvernul pe care l-am condus. Florin Cîţu va fi susţinut în perioada care va urma şi reprezintă o garanţie că guvernarea PNL se va desfăşura pe aceleaşi coordonate – repararea dezastrelor provocate de PSD”, a menționat liderul PNL Ludovic Orban, premierul demis.

 

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, la numat câteva minute după anunţul făcut, miercuri seara, la Cotroceni: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 26 februarie a.c., decretul prin care îl desemnează pe domnul Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată.”