Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. Președintele a convocat consultări de urgență cu partidele

Data publicare: Miercuri, 26 Februarie, 2020 Total: 897 accesari

Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. Președintele a convocat consultări de urgență cu partidele

Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni marți seară.

 

Klaus Iohannis a precizat că liderul PNL rămâne totuşi prima sa opţiune de premier. Totul, după ce Curtea Constituţională a decis luni că desemnarea liderului PNL pentru a forma un guvern, ce trebuia demis în vederea organizării anticipatelor a fost neconstituţională.

Premierul demis s-a întâlnit marți dimineaţa cu şeful statului la Palatul Cotroceni. Discuţia a fost necesară după ce Curtea Constituţională a stabilt ca desemnarea lui Ludovic Orban ca premier pentru a doua oară este neconstituţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către Ludovic Orban.


Iohannis se va consulta, de la ora 16,00 cu delegaţia PNL, de la ora 16,30, cu delegaţia PSD, de la 17,00, cu delegaţia USR, de la 17,30, cu delegaţia UDMR, de la 18,00, cu delegaţia PMP, de la ora 18,30, cu delegaţia ALDE, de la 19,00, cu delegaţia grupului Pro Europa şi de la 19,30, cu delegaţia Grupului minorităţilor naţionale.


"După ce consult toate partidele parlamentare, ei îmi vor prezenta opiniile, opţiunile, poate unii vin chiar şi cu propuneri de candidaţi. Voi face o analiză şi dacă reuşim să ne lămurim, mai exact dacă reuşesc eu să mă lămuresc ce este posibil, s-ar putea să avem mâine deja o desemnare", a afirmat, marţi,klaus Iohannis.