Zeci de familii care provin din Italia au intrat prin vămile din Arad

Data publicare: Marti, 25 Februarie, 2020 Total: 1917 accesari

Zeci de familii care provin din Italia au intrat prin vămile din Arad

Zeci de familii care provin din Italia au intrat în ultimele 2 zile, prin vămile din Arad. Teama și frica de a se infecta cu temutul coronavirus i-a făcut pe românii care trăiesc în Italia să se întoarcă în România. 





Persoanele care prezintă simptomele acestui virus de temut, și anume: febră, tusea seacă sunt obligate să stea izolate acasă 14 zile, așa cum cere legea riscă amenzi și chiar și închisoarea. 


În utimele zile prin vămile din Arad s-au întors îngroziți, românii care au locuit ani de zile în Italia, iar acum s-au întors acasă cu familiile lor și cu copiii, în speranța că în România este mai sigur.


Aceștia au completat formularele oferite de către polițiștii de frontieră  și au declarat că provin din regiuni unde a fost confirmată prezența coronavirusului. 


În unele aeroporturi nu sunt respectate toate normele de control. În Aeroportul Otopeni se dezinfectează din 4 în 4 ore. 

  

În punctele de trecere a frontierei de stat de pe raza Județului Arad, în intervalul 24.02.2020, ora 8.00-25.02.2020, ora 8.00, au completat chestionare aproximativ 410 persoane care au declarat că provin din regiunile afectate de Coronavirus.





Acestea au fost îndrumate spre domiciile declarate, urmând să fie luate în evidență de Direcțiile de Sănătate Publică din județele lor de rezidență și să rămână în izolare la domicilii timp de 14 zile. Până în acest moment nu există nicio suspiciune de apariție a virusului pe raza județului Arad și nu există persoane aflate în carantină.





Personalul medical de specialitate al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, suplimentat cu personal din alte județe, continuă monitorizarea persoanelor care se prezintă la intrarea în țară în toate punctele de trecere a frontierei din județul nostrum”, a transmis IPJ Timiș.