ÎNSCRIEREA în clasa pregătitoare. Ce se întâmplă de luni 24 februarie

Data publicare: Vineri, 21 Februarie, 2020 Total: 1459 accesari

ÎNSCRIEREA în clasa pregătitoare. Ce se întâmplă de luni 24 februarie Înscrierea în clasa pregătitoare 2020 se va desfășura după o foarte bună organizare.

Luni 24 februarie 2020, va fi afișat programul de evaluare psihosomatică. Copiii născuți după 1 ianuarie 2015, trebuie să aștepte o “procedură excepțională” de la Inspectorate.

Înscrierile în clasa pregătitoare încep pe 4 martie 2020, însă încă de luni vor fi afișate circumscripțiile școlare și programul evaluărilor psihosomatice, a decis ministrul Educației, care a semnat calendarul și metodologia finale de înscriere în clasa pregătitoare 2020.

Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv și urmează o grădiniță particulară vor afla luni, 24 februarie, de pe site-urile CMBRAE/CJRAE, care sunt numerele de telefon la care pot suna ca să programeze evaluarea copiilor. 

Formarea claselor pregătitoare – în ordinea alfabetică a numelor copiilor înscriși sau prin tragerea la sorți a numelor copiilor, în ședință publică – va fi stabilită de fiecare Inspectorat Școlar Județean, așa cum Edupedu.ro a scris în premieră în urmă cu o săptămână.

În varianta inițială a metodologiei, care fusese pusă în dezbatere de Minister, procedura aleatorie de repartizare a copiilor pe clase ar fi trebuit stabilită de școli, nu de ISJ-uri.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat pe 17 februarie 2020 ordinul care conține calendarul și metodologia de înscriere în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021. 

Cum pot fi înscriși copiii care împlinesc 6 ani după 1 ianuarie 20201: 

În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani după 1 ianuarie 2021, ordinul aprobat de ministrul Monica Anisie prevede că “situațiile excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie vor fi analizate și soluționate de Comisiile județene [comisii județene de înscriere la școală, constituite de inspectorate – n.red.]/Comisia municipiului București, în baza unor proceduri proprii, scrie capital.ro.


Sursa :capital.ro

Foto: monitorulcj.ro