„Singuri acasă 2” la Cinema Solidaritatea

Data publicare: Miercuri, 19 Februarie, 2020 Total: 463 accesari

„Singuri acasă 2” la Cinema Solidaritatea

Sâmbătă, 22 februrarie 2020, de la ora 11:00, cei mai tineri dintre spectatori și nu numai sunt invitați să vadă animația „Singuri acasă 2. Viața secretă a animalelor“, la Cinema Solidaritatea (Gai). Max, Gidget, Snowball și restul găștii vor putea fi văzuți în aventuri noi, când curajul le va fi pus la grea încercare.

SINGURI ACASĂ 2 este continuarea imensului succes din 2016, și ne duce din nou în lumea secretă a animăluțelor de companie, cu noi peripeții și aventuri atunci când acestea sunt lăsate singure acasă. Pelicula explorează și latura lor emoțională, legăturile  dintre personaje, scoțând în evidență și familiile care îi iubesc. Filmul este dublat în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Proiecțiile de film sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură.

Pentru finalul acestei săptămâni vă propunem trei filme, două la Cinema Arta și o animație la Cinema Solidaritatea din cartierul Gai.

„Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” de Teona Mitevska a câștigat cea de-a treisprezecea ediție a Premiului LUX Film al Parlamentului European și revine vineri, 21 feburarie, ora 19:00, la Cinema Arta. Filmul spune povestea unei tinere șomere care câștigă cursa pentru Sfânta Cruce în timpul ceremoniei ortodoxe de Bobotează. Brusc, ea are acces la o tradiție religioasă, rezervată de obicei doar bărbaților. Filmul este privit ca o contribuție semnificativă în lupta feministă împotriva societăților conservatoare.

Lungmetrajul de debut al lui Igor Cobileanski, „La limita de jos a cerului”, scris alături de un regizor român de succes, Corneliu Porumboiu, a avut un circuit festivalier semnificativ și a primit premiul FIPRESCI în cadrul Festivalul Internațional de Film de la Cottbus, Germania, 2013. Filmul este programat la Arta” în data de 22 februarie, ora 19:00. Perlicula îl are în centru pe Viorel (Igor Babiac), un traficant mărunt de droguri care trăiește într-un orășel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăște după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să își găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubește urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să își schimbe viața în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.