Vrei să te pensionezi? Au apărut câteva modificări

Data publicare: Marti, 18 Februarie, 2020 Total: 2106 accesari

Vrei să te pensionezi? Au apărut câteva modificări În ceea ce privește dosarul de pensionare au apărut modificări, iar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat cam cu cât timp înainte ar trebui pregătit dosarul de pensionare, astfel încât să nu existe niciun impediment la calcularea pensiilor.

Sunt vizați și cei care au lucrat în străinătate.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat la România tv că toți cei care urmează să iasă la pensie ar trebui să își pregătească dosarul de pensionare cu jumătate de an înainte. Totodată, ministrul a precizat și faptul că mulți se trezesc cu pensii mai mici decât ar trebui în mod normal, din cauza sistemului deficitar.

Schimbarea radicală a tuturor elementelor care compun modul de calcul al unor elemente perturbă, inclusiv în ceea ce priveşte platforma de calcul”, a spus Violeta Alexandru.


De asemenea, o problemă o reprezintă și situația românilor care au lucrat în străinătate, iar sistemul de pensii nu i-a ajutat absolut deloc.


”Sistemul public lucrează primitiv. (…) Sistemul face faţă la avarie şi trebuie un management performant şi o nouă abordare plecând de la recunoaşterea slăbiciunilor pe care le are”, a mai spus ministrul Muncii referindu-se la sistemul de pensii, scrie capital.ro .


sursa text+ foto: capital.ro .