Odată la 4 ani auzi de Caba și de Bulumac, și atunci știi că urmează alegeri de primar

Data publicare: Joi, 13 Februarie, 2020 Total: 2803 accesari

Odată la 4 ani auzi de Caba și de Bulumac, și atunci știi că urmează alegeri de primar

Odată la 4 ani sunt alegeri pentru primar și auzi cel puțin de două persoane când vine campania, cel puțin în ultima vreme, auzi de Sami și Sebi, adică de Caba și Bulumac.

 

Samuel Adrian Caba, Sami Caba pentru apropriați, cel care este “omul Domnului”, în viața de zi cu zi, vrea să fie din nou primar al Aradului. Am vrut să scriu de acum jumătate de an că vom avea din nou în campanie pe doritorul Caba, dar sincer să fiu am sperat că totuși nu.



Dacă în 2016 am avut parte de o campanie mizerabilă a lui Samuel Caba, candidat pe atunci al PMP la Primăria Arad, după înfrângerea rușinoasă pe care a trecut-o în dreptul său trăgând PMP în jos la procente și reușind performanța absolut notabilă să adune în dreptul său 3,38% din voturi, ducând și PMP sub pragul electoral și astfel neintrând în CLM cu niciun consilier, Sami Caba și-a deschis un ONG cu “tentă” civică pe care l-a folosit pe persoană fizică pentru a avea ieșiri în plan administrativ. Activitatea “civică” a ONG-ului lui Caba a avut câteva ieșiri ale “patronului”, însă timp de 3 ani a fost o tentativă palidă de a încerca să facă pe apoliticul, ca acum să încerce din nou să ajungă în fotoliul dorit (un fel de vis al copilului de la țară) având cică în spate societatea civilă.

 

Ca și susținere ne-a enumerat la mega-lansarea de la Teatru, o sumedenie de asociații care cică l-ar susține pentru a ajunge în cea mai râvnită funcție din Municipiul Arad, adică în cea de primar, însă mă abțin să comentez despre activitatea lor pentru că până la urmă sunt niște victime ale viselor lui Caba, și nicidecum invers, cum că Sami Caba a fost rugat să candideze în numele societații civile, mai trebuia să spună că l-au rugat în genunchi și era tacâmul complet, însă despre cei care-l susțin pe Sami Caba vor reveni într-un viitor material.



Întrebarea care sincer mi-o pun când văd astfel de vrăjeli este, în legătură cu Samuel Caba, este dacă campania agresivă, murdară și fără un proiect serios se va repeta, și mai îmi vine o întrebare care-mi era în creier și la ultimele alegeri: preotul și/sau păstorul, nu este normal să rămână la calea Domnului și să stea departe, sau cât mai departe de politic? Am mai avut în Arad doi primari din zona domnului și n-a fost prea bine, pentru că o primărie nu se conduce ca o biserică, și funcționarul public nu este ca și enoriașul, indiferent de confesiunea din care faci parte.

 

Bulumac, Sebastian Bulumac, sau Sebi Bulumac pentru prieteni, este un alt “independent”, e la modă, asta cu independentul la fiecare campanie e la modă, iar acum e momentul din nou să auzim de Bulumac, vin alegerile.

 

Candidat și el în 2016 la același fotoliu ca și Sami Caba, atunci a fost rândul lui Sebi Bulumac să o ardă pe independentul susținut de PSD și al său amic Mihai, cum care Mihai? Mihai Fifor, cel de la Craiova descălecat la Arad. Atunci Sebi o ardea cu independența manevrat de o blondă perspicace zicea ea, care juca un rol de Nuți Udrea, dar ea-l manevra pe Sebi, și l-a aruncat în independența lui în brațele lui Fifor și ale PSD-ului, dar Sebi o ars-o cu independența lui pe toată perioada campaniei, și mai că l-am fi crezut dacă nu-l vedeam de braț cu Fifor și pliantele PSD-ului nu erau date împreună cu pliantele lui Bulumac, dar asta a fost, e istorie, dar e bine să facem un exercițiu de memorie.



Acum a venit anul 20-20 vorba unui clasic în viață, tot de la prietenii din PSD, și vin alegerile locale, și iar a apărut Bulumac care dispăruse aproape total din peisajul monden public, iar acum Sebi Bulumac a realizat că vrăjeala independenței nu mai ține. Și nici nu dă rezultate, și-a făcut calculele și a zis probabil că acum merge pe înregimentare politică, dar unde? La PSD e nasol, e cu DNA, cu dosare penale, cu scandal intern, și mai sunt și în picaj liber, deci...neeee.... la PNL, no chance, acolo au fost niste tulburări interne dar PNL și-a lansat deja oficial candidatul la primărie în persoana lui Sergiu Bîlcea, deci cade și PNL, ultima șansă ar fi fost USR-ul, însă acolo s-au mișcat și ăștia noi în politică , și-au făcut dezbateri și și-au votat candidatul care jură pe roșu că vrea primar și dacă ajunge nu i-a șpagă, deci nici la USR nu-i loc,  dar astea trei partide sunt primele trei cu pretenții, alte variante nu intră în calcul, și atunci, dacă Sebi nu poate intra pe ușă încearcă pe geam, geamul pentru Sebi acum este PLUS, care este în alianță cu USR, și care după ultimele mișcări anunțate, USR și PLUS vor face o fuziune după alegerile locale, iar până atunci vor merge în continuare în alianță și vor alege candidatul cel mai bun.


Calculul cu intratul pe gean a lui Sebi Bulumac e ok la modul teoretic, însă o să fie cu cântec pentru Botoș (prezidentul de la USR Arad), nu vrea să audă și nici să-l susțină pe Bulumac în detrimentul prietenului Sergiu Vlad care nu i-a spagă dacă ajunge la primărie, iar asta va fi o problemă nasoală pentru Sebi, în condițiile în care deja e plin prin oraș cu proiectul pentru primărie a lui Sergiu Vlad cu moaca pe toate blocurile care ne spune că nu i-a spagă dacă ajunge primar.

Deși auzim de Sebi odată la 4 ani, candidatura lui la primărie este sub un mare semn de întrebare în opinia mea, căci așa cum am arătat mai sus, USR-ul nu-l vrea pe Sebi, iar PLUS-ul ca partid nu-i oferă prea multe, nu trece de 5% dacă merge singur, iar Sebi la ultimele alegeri n-a făcut prea mare scofală în condițiile în care el a luat 26,68% iar PSD-ul care l-a susținut luase 25,69%, scoruri care ne spun că  procentul pe care-l adună Bulumac este undeva în jurul lui 1 %.

 

Așadar, e anul în care vom afla de tot felul de oameni de care auzi odată la 4 ani, precum Bulumac sau Caba, însă de curând am auzit de un alt om care a ieșit total din spațiul public de o vreme bună, e vorba de Florin Galiș, care și-a anunțat candidatura și el la primărie, însă despre asta am să revin într-un alt material.