Copilul de 4 ani anesteziat la dentist a murit după ce initial a intrat în coma!

Data publicare: Miercuri, 12 Februarie, 2020 Total: 5070 accesari

Copilul de 4 ani anesteziat la dentist a murit după ce initial a intrat în coma!

Un copil de 4 ani din Piteşti se află în stare extrem de gravă după ce a fost dus de părinţi la stomatolog. Anestezistul i-a făcut băiețelului anestezie generală, iar copilul a intrat în stop cardio-respirator. Băiețelul a fost resuscitat şi transferat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi de acolo în capitală, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Înaintea intervenției, părinții au semnat un act prin care și-au dat acordul pentru tot ce presupune procedura medicală.

Pe drumul spre Capitală, copilul de patru ani a intrat în stop cardio-respirator. Din fericire, medicii de pe ambulanță au reușit să-l resusciteze pe drum și au ajuns la secția de urgențe a spitalului de pediatrie din București.

Copilul în vârstă de 4 ani și 6 luni a murit miercuri seară după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat după ora 18:00, iar părinții au fost alături de el.

Copilul a intrat în comă în urma unei anestezii generale efectuată la un cabinet stomatologic privat din Pitești. El era ținut în viață doar de aparate, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii inspectorii DSP au început să facă verificări la clinica respectivă, pentru a vedea dacă s-au respectat protocoalele medicale. Ei au aflat că în respectiva clinică nu avea nimeni voie să facă anestezie totală pentru că în autorizaţia de funcţionare nu reiese faptul că acel cabinet are o secţie de ATI. Inspectorii DSP au amendat clinica cu 20.000 de lei.