Piesa de teatru de păpuși „Pădurea fermecată“, la cinematograful din Grădiște

Data publicare: Miercuri, 12 Februarie, 2020 Total: 787 accesari

Piesa de teatru de păpuși „Pădurea fermecată“, la cinematograful din Grădiște

Primul spectacol de teatru de păpuși din acest an va avea loc la cinematograful din Grădiște, sâmbătă, 15 februarie 2020, când cei mici sunt invitați să-l întâlnească pe năzdrăvanul Ionică în spectacolul „Pădurea fermecată“.

Pus în scenă de trupa de teatru de păpuși „Niros“ din Arad, spectacolul va avea două reprezentații, una de la ora 10.00 și una de la ora 12.00.

„Pădurea fermecată“ este o poveste despre copilărie, despre bine și rău, despre importanța ascultării părinților, cărora li se adaugă multă muzică și distracție.

Spectacolul va aduce în fața celor mici personaje de poveste: iepuraşi, veveriţe, căţei, dar şi lupi şi vrăjitoare. Copiii vor învăța împreună cu personajul principal – Ionică – un băiețel năzdrăvan care nu-și ascultă părinții – că binele învinge mereu, că prietenia este un dar neprețuit și că părinții sunt cu adevărat cei mai buni prieteni pe care îi putem avea.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste între 3 și 8 ani.

Biletul de intrare va costa 5 lei/persoană.

Rezervări de locuri se pot face la adresa de email: cinemagradiste@gmail.com și la telefon 0740-946 821 (de marți până vineri, între orele 10.00-12.00 și 18.00 – 20.00)

Spectacolul de teatru de păpuși este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad și face parte dintr-un proiect, lansat anul trecut, care are ca scop revitalizarea cinematografelor din Arad și transformarea acestora în mini-centre culturale.

Anul trecut au fost organizate la Cinematograful din Grădiște 10 evenimente pentru copii, 9 piese de teatru de păpuși și un spectacol interactiv care au avut, în total, 1.421 de spectatori.

Astfel, prin proiectul „Cultura mai aproape de arădeni“, la cinematografele din cartierele Grădiște și Gai vor fi organizate, pe lângă proiecții de filme și spectacole de teatru de păpuși, concerte camerale, expoziții, și alte evenimente.

Proiectul „Cultura mai aproape de arădeni“ se adresează persoanelor care locuiesc în cartierele municipiului care își doresc să participe la evenimente cultural-artistice și care, din diverse motive, nu reușesc să ajungă la instituțiile culturale care au sălile de spectacol în centrul orașului.

La baza acestei inițiative a stat realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales din cauza lipsa infrastructurii publice).


Piesa de teatru de păpuși „Pădurea fermecată“, la cinematograful din Grădiște