Bărbat din vestul țării suspect de coronavirus

Data publicare: Miercuri, 12 Februarie, 2020 Total: 1604 accesari

Bărbat din vestul țării suspect de coronavirus Alertă mare la Spitalul de Boli Infecțioase ” Victor Babeș” din Timișoara, acolo unde, un tânăr a fost dus de urgență, după ce a făcut febră. Bărbatul a îngrijit în Germania, pacienți bolnavi de coronavirus confirmat.

Potrivit pressalert.ro tânărul, în vârstă de 25 de ani a îngrijit în Germania, lângă Munchen, în perioada 25 ianuarie – 5 februarie, 4 pacienți ce erau confirmați cu coronavirus. Pe data de 7 februarie, bărbatul a ajuns în țară și și-a vizitat rudele.

Marți, 11 februarie, tânărul a început să se simtă rău și a făcut febră. La îndemnul rudelor, bărbatul s-a prezentat la spitalul din Reșița, după care a fost trimis de urgență, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Aici, bărbatul suspect de coronavirus a fost internat într-o zonă special amenajată unde intră doar un medic dedicat și o asistentă.

Testul de gripă a ieșit negativ. I-au fost recoltate probe pentru coronavirus, care au fost trimise la București pentru analize. Rezultatele sunt așteptate să sosească în 24 de ore. Pacientul are o simptomalogie ușoară, fără insuficiență respiratorie, mai scrie sursa citată.

sursa foto:pressalert.ro