Cresc tichetele de masă, de la 15 la 20 de lei

Data publicare: Miercuri, 12 Februarie, 2020 Total: 1939 accesari

Cresc tichetele de masă, de la 15 la 20 de lei Valoarea tichetelor de masă creşte considerabil, de la 15 lei la 20 de lei. Proiectul a trecut marți 11 februarie, de Parlament, dar mai trebuie semnat de preşedinte. Din păcate, românii primesc doar jumătate din banii pe care îi obţin pe zi alţi angajaţi europeni.

Peste două milioane o sută de mii de români primesc tichete de masă. Adică jumătate din angajaţi. Majorarea bonurile de la 15, 18 lei pe zi la 20 le-ar aduce lunar cel puţin o sută de lei în plus în buzunare.

Comparativ cu celelalte ţări din Europa, România are în prezent cea mai mică sumă alocată unui tichet de masă - puţin peste 3 euro. Cel mai mult primesc spaniolii şi francezii 11 euro pentru pe zi. Imediat după sunt Belgia, Portugalia şi Grecia.



Tichetul de masă din România este cel mai scăzut ca valoare, față de tichetele ce le obțin alți europeni. Inițiativa a plecat de la industrie, industria alimentară, horeca, restaurante, cantine, cei care spuneau că la valoarea actuală chiar nu mai au cum să livreze un prânz.

Premierul interimar spune că trebuie făcute calcule pentru a vedea impactul bugetar al măsurii şi de unde se vor lua bani.

Proiectul de lege a trecut de Parlament şi este pe masa preşedintelui.


sursa foto: tapasdeciencia.blogspot.com