O săptămână – cinci spectacole. Ce vedem la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad între 10 și 16 februarie 2020

Data publicare: Luni, 10 Februarie, 2020 Total: 1070 accesari

O săptămână – cinci spectacole. Ce vedem la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad între 10 și 16 februarie 2020

Ofertă culturală deloc de neglijat, la Teatrul Clasic Ioan Slavici”, în intervalul 10 – 16 februarie 2020. Actorii arădeni propun în această perioadă nu mai puțin de cinci titluri dedicate deopotrivă publicului matur și copiilor.

 

13 februarie – cu noroc pentru toți cei care aleg să își petreacă seara la teatru. Sala Studio a Teatrului Clasic adăpostește, de la ora 19.00, un spectacol construit pe un text – reper în dramaturgia românească: Năpasta” de I.L. Caragiale. Este vorba despre un demers artistic semnat de Valentin Voicilă care, de altfel, li se alătură cu acest prilej, pe scenă, actorilor Oltea Blaga, Dan Covrig și Constantin Florea.

 

În 14 februarie sărbătorim cel mai nobil sentiment uman. Timpul iubirii” se intitulează spectacolul găzduit, de la ora 19.00, de sala mare. Este vorba despre un recital din lirica de dragoste a lumii , susținut de actorii Oltea Blaga, Dorina Darie Peter, Oana Kun, Ioan Peter, Zoltan Lovas și pianistul Sorin Dogaru. Evenimentul din 14 februarie este al doilea din cadrul proiectului Seara de poezie”.


„Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski este spectacolul propus publicului de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” în 15 februarie, de la ora 19.00, în sala Studio. Este vorba despre un demers teatral semnat regizoral de Vlad Massaci și scenografic de Andu Dumitrescu.

 




Viziunea regizorală susținută magistral de scenografie și muzică fac din Iubirea la oameni un spectacol bun, per ansamblu. Un spectacol de urmărit, toate interogațiile strecurându-se perfid printre gândurile cele mai intime. Cele două ore și ceva de spectacol îți răstoarnă viziunea asupra vieții și te determină să abordezi din alt unghi tot ceea ce numeai până la intrarea în sală dramă sau tragedie cotidiană. Și nu e deloc rău să pleci dintr-o sală de spectacol pus pe gânduri. E primul pas din cei mulți necesari unei schimbări de valori personale. Și m-aș bucura să știu că și vouă vi se întâmplă asta după un spectacol de teatru.” – scrie despre spectacol, criticul de teatru Nona Rapotan.

Părăsită de multă vreme la marginea unui câmp pustiu, Sperietoarea de păsări așteaptă răbdătoare întoarcerea oamenilor.  Speranța că va păzi din nou lanul de floarea-soarelui îi dă putere să reziste în frig, ploaie și viscol. Într-o dimineață de primăvară, un pui de barză mititel aterizează din greșeală pe capul Sperietoarei. Între cei doi se leagă îndată o frumoasă prietenie…” Aceasta este povestea pe care cei mai mici dintre spectatori o vor trăi la intensitate maximă, în dimineața zilei de 16 februarie, de la ora 11.00. Este vorba despre „Sperietoarea de păsări”, în regia Adelei Moldovan. Spectacolul este găzduit de sala Trupei Marionete.




Tot duminică, 16 februarie, dar pe scena mare a TCISA, e timp pentru un spectacol deopotrivă sensibil și provocator. Este vorba despre „Familia Ibsen” – un demers teatral semnat de Cristian Ban și inspirat din textele lui Henrik Ibsen. Reprezentația este programată la ora 19.00.