Furtuna Sabina va lovi și România !

Data publicare: Luni, 10 Februarie, 2020 Total: 4019 accesari

Furtuna Sabina va lovi și România !

Meteorologii sunt în stare de alertă şi anunţă că România va fi lovită de furtuna Sabina. Potrivit ANM, se vor simți curenți de vânt puternici, generați de sistemul noros care afectează Europa. Precipitațiile vor începe de luni și un sistem noros va traversa toată țara. Miercuri și joi precipitațiile par să fie mai puține, iar vineri un nou segment noros va cuprinde România. 

Furtuna care afectează Europa vine spre România, iar țara noastră va fi în următoarele zile, sub influența unei furtuni care s-a dezvoltat deasupra Oceanului Atlantic, deja se vorbește de ea, pentru că a adus vânturi foarte puternice în țările Europei de Vest. Sunt deja coduri portocalii și roșii pentru intensificări ale vântului în multe țări europene. Noi vom fi la extrema sud-estică a acestei furtuni, dar vom avea și noi în următoarele zile din nou intensificări ale vântului.

Fenomenul mai puțin obișnuit care s-a manifestat în această iarnă în România este că țara noastră nu s-a mai aflat sub influența unor fronturi atmosferice care să vină dinspre Est, cum se întâmpla de obicei, ci a fost afectată de mase de aer dinspre Vest, așa cum se va întâmpla și săptămâna viitoare, când vom resimți efectele furtunii Sabine.



În acest an, putem spune că este una dintre cele mai călduroase luni februarie, înregistrate din ultimii 40 de ani. Luna ianuarie s-a încheiat, de asemenea, urcând în topul celor mai calde luni și, de altfel, continuăm un lung șir de luni peste normalul perioadei.

Anul 2019 a fost la noi în țară cel mai cald de când se fac măsurători meteorologice, iar la nivel mondial al doilea cel mai cald. Nu ar fi exclus să continuăm în același stil, însă trebuie să spunem că pe durate scurte vremea poate căpăta un aspect mai sever fără să influențeze mediile la nivelul unei luni, scrie capital.ro .


Începând de luni noaptea se va simți o intensificare a vântului și vor apărea precipitațiile, dar cele mai abundente vor rămân în partea de vest a țării.

În următoarele două zile temperatura va crește în toată țara, cu cel puțin 10 grade comparativ cu ce am avut în ultimele zile, potrivit ANM, Florinela Georgescu.

sursa foto: arhivă