Telenovela PSD Arad continuă! Ziua Z – Falcă e de vină, Căprar e nașpa și Fifor candidează dar nu candidează

Data publicare: Vineri, 07 Februarie, 2020 Total: 2433 accesari

Telenovela PSD Arad continuă! Ziua Z – Falcă e de vină, Căprar e nașpa și Fifor candidează dar nu candidează

Astăzi este programată Conferința Județeană Extraordinară, în care se dorea tranșarea luptei dintre Mihai Fifor (multilateralul ministru bun la toate) și Dorel Căprar, vesnicul președinte al PSD Arad, care dacă reușește să mai rămână pe funcție câțiva ani îl surclasează până și pe Iliescu.

 

Fifor vrea să pună gheruța pe filială de când a descălecat la Arad gonit de Olguța Vasilescu din Craiova, însă Căprar deși este inculpat în dosarul șpăgilor de la cântarul din vama Nădlac, nu se lasă, și nu vrea să cedeze scaunul pentru că este conștient că dacă Fifor pune mâna pe filială nu mai pupă nimic la următoarele alegeri și cam rămâne șomer.

 

O parte din filiala PSD Arad își dorește schimbarea lui Căprar însă acesta ca să-și asigure votul care să-l păstreze în funcție, a reușit să gasească o portiță în statutul partidului care să-i permită ca la Conferință să existe o participare mai largă, unde să-și aducă oamenii “potriviți”.


Fifor a prins șmecheria, și s-a turat maxim vineri și a postat pe rețeaua de socializare Facebook un masaj, în care explică oamenilor chestiuni legat de semantica cuvintelor “retragere”, și “neparticipare”.


Eu nu ma retrag niciodata, cum incearca unii sa imprastie in oras, ca fake news. Ar vrea poate unii, dar nu vor avea aceasta satisfactie! Eu respect decizia conducerii partidului, care a dispus amanarea conferintei.

Greu, frate, greu.. Greu sa faci diferenta intre "a te retrage" dintr-o competitie si "a refuza" sa participi la o competitie viciata in profunzimea ei. Treaba de semantica....si de principii pe care refuz sa le incalc.

Eu refuz sa girez o "competitie" organizata de unul dintre candidati dupa bunul plac, fara transparenta, consultare si cu incalcarea grosolana a statutului si a oricarei discipline de partid.

Daca se voia competitie, presedintele nu mai era "presedinte" care sa impuna cu brutalitate votul nestatutar, ci devenea "candidat", care sa respecte regulile jocului, ca toata lumea, asa cum le prevede clar statutul. Iar organizator era, in mod firesc, cel desemnat tot de statut, adica secretarul executiv.

In fine...greu sa intelegi ce inseamna sa ai principii, daca nu le-ai avut toata viata.”  

 

În traducere liberă, Fifor și-a făcut niște calcule și i-a cam dat cu virgulă la numărul de voturi pe care le poate aduna în dreptul său în lupta cu Căprar, iar noi am mai spus că, actualul președinte al PSD Arad nu este încă învins, magicianul Căprar este un specialist în scoaterea “iepurașului” din joben. Fifor invocă o hârtie de la centru, care ar decide cum că această Conferință să fie reprogramată la o dată ulterioară pentru ca să poate veni și "mămica", însă Căprar nu pare să îi pese, probabil că a găsit o altă portiță în statutul partidului pe care să o folosească ca argument legal de a confirma ca statutară această Conferință unde să fie reales.

 










 

Fifor dorea de fapt cică o competiție colegială în care Căprar să se dea probabil la o parte de bună voie și nesilit de nimeni mai puțin de dosarul de la DNA Timiș, și să-i predea pe tavă filiala lui Fifor, care fie vorba între noi, n-a câștigat vreo competiție electorală adevărată, singurele funcții câștigate sunt pe niște liste la Senat, însă în rest a ocupat doar funcții numite, și cam atât.

 

Așa că, Fifor nu participă în această după amiază la  Conferința Județeană Extraordinară a PSD Arad, lucru care în traducere liberă înseamnă în opinia noastră că și-a dat seama că nu are șanse în fața lui Căprar care se pare că încă controlează filiala arădeană, și asta ne duce la concluzia că, Căprar va fi reales, “la al 14-lea congres” vorba “împușcatului”.

 

Până la urmă, în opinia lui Fifor, miza ar fi candidatura domniei sale la Primăria Arad, care a fost anunțată cu jumătate de gură cu ceva luni bune în urmă, și dușmanul de clasă a lui Fifor rămâne Falcă, care în opinia lui Fifor  ar face blaturi cu o parte din psdiștii locali de frica lui, dar care de fapt nu sunt spusele lui, ci zvonistica străzii, care ar fi ajuns la urechile lui, evident un „bulșit” ieftin folosit pe post de scuză.

 

Eu am spus de mult că vreau să candidez la primăria Arad, dar se pare că deranjează foarte tare. Se pare că asta este miza la tot ce se întâmplă. Nu trebuie cumva să avem un candidat care chiar să pună probleme echipei lui Falcă. Eu nu suspectez blaturi, nu îmi permit eu aşa ceva, nu pot afirma aşa ceva, dar aşa vorbeşte lumea în oraş.

 

Ca și concluzie, Fifor bate în retragere în lupta cu Căprar din această după amiază, și competiția în PSD Arad pare tranșată înainte de a începe oficial, iar Căprar se pare că este de neoprit, singurii care-l pot se pare detrona din fruntea PSD Arad par a fi procurorii DNA în cazul în care va fi găsit vinovat în dosar de la DNA Timiș.