Preşedintele Iohannis îl preferă premier tot pe liberalul Ludovic Orban

Data publicare: Joi, 06 Februarie, 2020 Total: 1156 accesari

Preşedintele Iohannis îl preferă premier tot pe liberalul Ludovic Orban

Partidele au mers la Cotroceni  joi, cu trei propuneri de premieri. PNL a venit, din nou, cu Ludovic Orban, PSD și Pro România l-au propus de Remus Pricopie, iar USR  îl susţine pe Dacian  Cioloș.

 

Din declaraţiile de ieri, după încheierea moţiunii de cenzură, preşedintele Iohannis a ţinut o conferinţă de presă în care a avut câteva poziţii destul de clare, şi anume că:
Guvernul pe care-l va propune în opinia domniei sale trebuie să fie format în jurul Partidului Naţional Liberal, iar astăzi liberalii au venit la consultările de la Cotroceni cu propunerea Ludovic Orban, ceea ce ne duce la concluzia certă că preşedintele îl va nominaliza din nou pe Ludovic Orban pentru a forma un guvern şi a merge în Parlament pentru a obţine votul, propunere care însă după declaraţiile liderilor celorlalte partide, se pare că nu va trece. În cazul acesta, s-ar mai face un pas spre alegerile anticipate pe care şi le doresc atât PNL cât şi USR, dar pe surse se vehiculează că şi PSD s-ar fi împăcat cu acest gând, dorinţa PSD-ului fiind ca alegerile locale pentru primari să nu se facă în două tururi.

Tot la conferinţa de miercuri, preşedintele a fost destul de ferm, şi a spus că PSD-ul trebuie în acest moment să rămână în opoziţie şi să se reformeze pentru a deveni un partid pro-eropean, şi că nu vede ca oportun să nominalizeze un premier susţinut de PSD, lucru care ne spune clar că varianta Remus Pricopie, nu va fi luată cu adevărat în serios de către preşedinte.

 

Cât despre Dacian Cioloş, care este propunerea celor de la USR, nu are sorţi de izbândă, aşadar unica propunere de nou premier, va fi cu siguranţă Ludovic Orban.


Foto: Captură digu24.ro