Capitala voluntariatului se mută la Arad

Data publicare: Marti, 04 Februarie, 2020 Total: 785 accesari

Capitala voluntariatului se mută la Arad

Un eveniment major va aduce la Arad elita mişcării organizaţiilor non-guvernamentale din ţară. Este vorba despre Gala Naţională a Voluntarilor, organizată de Federaţia VOLUM, în data de 13 Martie, la Filarmonica din Arad.

Lansarea proiectului a avut loc azi la sediul Consiliului Judeţean Arad, unde au fost prezentaţi şi 10 ambasadori ai evenimentului. Gazdele evenimentului au fost Mihaela Nabăr (directorul World Vision), Răzvan Sasu (Federaţia VOLUM),  Ana Maria Popa (Cetatea Voluntarilor) şi Sergiu Bîlcea (Consiliul Judeţean Arad).

„Mă bucur că acest eveniment care iese prima dată din Bucureşti după opt ediţii se organizează la Arad. Mă bucură şi mai mult motivul pentru care a fost ales oraşul nostru – dincolo de aprecierea de care se bucură Ana Maria Popa şi proiectele sale pentru sănătate, a fost remarcată relaţia foarte bună între autorităţile locale, mediul de afaceri, mediul asociativ şi implicarea voluntarilor.

Proiectele din oraşul nostru sunt apreciate şi suntem consideraţi un exemplu de bune practici. Eu cred foarte mult că autorităţile locale au un rol important în viaţa comunităţilor, dar calitatea vieţii noastre depinde de modul în care muncim şi de modul în care fiecare dintre noi suntem dispuşi şi pregătiţi să dăm ceva înapoi celor din jur. De azi avem 10 ambasadori ai evenimentului care îl vor promova şi sunt convins că va fi o reuşită care va da un nou impuls voluntariatului la Arad”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.