Cum ar vota românii dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare?! PNL aproape de 50%!

Data publicare: Luni, 03 Februarie, 2020 Total: 1098 accesari

Cum ar vota românii dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare?! PNL aproape de 50%!

Cel mai recent sodaj realizat de IMAS arata ca PNL continua sa creasca in sondaje. Daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare 47,4% dintre romani care ar merge la vot ar vota PNL, potrivit unui sondaj IMAS realizat in ianuarie la comanda Europa FM. Studiul indica o crestere de aproape doua procente si jumatate fata de masuratoarea din decembrie.



 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, liberalii ar obține cele mai multe voturi, urmați la distanță de PSD – arată cel mai recent raport IMAS realizat în ianuarie pentru Europa FM.

 

47,4 la sută dintre cei chestionați au spus că dacă ar fi organizate alegeri duminica viitoare ar vota cu PNL, în ușoară creștere față de rezultatul sondajului din decembrie anul trecut.

PSD sunt și ei în creștere ușoară în preferințele alegătorilor – puțin peste 20 la sută față de 18,5 procente la finele anului trecut.

USR este în creștere în opțiunile alegătorilor, de la 11,5 la 12,4 % dintre voturi, față de finalul anului trecut, iar UDMR, PMP și ALDE, în scădere, UDMR este cotat cu 4,7% dintre optiuni, in scadere cu 0,3%, PMP cu 1,8%, in minus cu 1,2% fata de decembrie, iar ALDE are 3,2% in sondajul IMAS.

 

Cea mai mare scadere fata de luna decembrie o inregistreaza Pro Romania, partidul condus de Victor Pota avand o cota electorala de 3,8%, fata de 6,4% in decembrie.

 

 

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 13 – 31 ianuarie 2020, pe un esantion de 1.007 persoane, utilizand metoda CATI. Eroarea de esantionare este ± 3.1%.




Sursa: europafm.ro