Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită luni în Parlament

Data publicare: Luni, 03 Februarie, 2020 Total: 1020 accesari

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită luni în Parlament

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită, luni, în Parlament, Executivul fiind acuzat de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. ”Matematic avem 323 de voturi”, a anunţat Marcel Ciolacu, adică ar mai trebui un vot, potrivit Mediafax.

 

PSD şi UDMR acuză Executivul, în textul moţiunii de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democraţiei româneşti", de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Textul moţiunii de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR face apel la respectarea principiilor democratice şi critică decizia Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri seara, că parlamentarii formaţiunii care votează împotriva moţiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formaţiunii la alegeri. El a mai spus că, în prezent, PSD se bazează pe 323 de voturi.