Sectorul legume-fructe din Piața Obor în atenția Poliției Locale

Data publicare: Vineri, 31 Ianuarie, 2020 Total: 1718 accesari

Sectorul legume-fructe din Piața Obor în atenția Poliției Locale

În data de 23.01.2020, în cadrul unui control al polițiștilor locali în Piața Obor a fost vizat sectorul legume-fructe, fiind efectuate verificări privind activități de comercializare a acestor produse, conform Legii nr. 145/2014 – stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.


Acțiunea se înscrie într-un demers pe termen lung ce vizează desfășurarea unui comerț civilizat, informarea corectă a cumpărătorilor privind prețurile practicate și verificarea deținerii documentelor legale de comercializare.


În timpul desfășurării activităților de verificare la persoanele juridice și producătorii agricoli care își desfășoară activitatea în piață, la vederea polițiștilor locali, un comerciant și-a abandonat marfa expusă la vânzare, respectiv 137 kg de legume. Polițiștii locali din cadrul Biroului Activitate și Control Comercial au întocmit un proces-verbal de abandonare a mărfurilor și ulterior au procedat la predarea acestora către organele de valorificare în temeiul OG 14/2007- pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului. Bunurile au intrat în proprietatea privată a statului prin îndeplinirea procedurilor legale de predare către reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice.


Polițiștii locali cu atribuții de control comercial, vor continua supravegherea activităților comerciale desfășurate în piețele din municipiul Arad identificarea situațiilor de: neafișarea prețurilor, inexistența atestatelor de producător, neînscrierea în respectivele atestate a informațiilor privind produsele comercializate, absența actelor de proveniență a mărfii (Legea 12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, OG 14/2007 – pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, Legea nr. 145/2014 – pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol).