Voluntari din Georgia, Turcia și Grecia în cadrul Proiectului ”Discover” la Liceul cu Program Sportiv Arad

Data publicare: Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 Total: 4584 accesari

Voluntari din Georgia, Turcia și Grecia în cadrul Proiectului ”Discover” la Liceul cu Program Sportiv Arad
AIESEC este un ONG prezent în peste 200 de țări, care are ca și scop dezvoltarea abilităților de lider în tineri. Face acest lucru prin facilitarea schimburilor de experiență, de către membrii activi (studenți și liceeni din județul Arad), iar studenților din toată lumea le este oferită posibiliatea de a participa la un program de voluntariat într-o țară aleasă de ei.

Proiectul Discover a demarat pe 21 ianuarie și se va încheia în luna februarie, pentru Liceul cu Program Sportiv Arad. Municipiul Arad este cuprins pentru prima dată în anul 2020, în acest proiect. Aici vor veni voluntari internaționali din Turcia, Grecia și Georgia.


”Acest proiect are scopul de a le oferi copiilor deschidere către alte culturi, educație nonformală în vederea dezvoltării unor abilități din sfera inteligenței emoționale precum comunicarea, creativitatea, lucrul în echipă, responsabilitatea, conștientizarea propriilor calități, ca ulterior aceștia să se poată integra mai ușor în societate”, au transmis reprezentanţii AIESEC.

Sesiunile vor fi ținute de voluntari internaționali, care îi vor ajuta pe elevi să se dezvolte pe plan şi să își îmbunătățească abilitățile de limbă engleză. Reprezentanţii AIESEC invită şcolile şi liceele ce au program gimnazial să se alăture proiectului "Discover".
 
”În cadrul proiectului, voluntarii și -au prezentat țările din care provin, tradițiile lor, împărtășindu-le elevilor noștri bucuria de a fi în țara noastră, alături de noi. Liceul cu Program Sportiv Arad susține acest parteneriat și vine în sprijinul acestor voluntari prin participarea directă la activitățile comune desfășurate la clasă de acești voluntari” a precizat pentru Ghidul Arădean prof. înv. primar Kocsis Maria-Magdalena.