Schimbări majore ale VREMII. Ce se va întâmpla cu temperaturile

Data publicare: Marti, 28 Ianuarie, 2020 Total: 1370 accesari

Schimbări majore ale VREMII. Ce se va întâmpla cu temperaturile Românii trebuie să fie foarte atenți la meteo. În următoarea perioadă vor fi temperaturi neașteptate pentru această perioadă iar schimbările vor fi dintre cele mai neobișnuite.  

Pentru următoarele două săptămâni (27 ianuarie – 9 februarie),meteorologii anunță o schimbare neobișnuită a vremii, încare vor fi înregistrate temperaturi , la început, în scădere, după care, acestea vor fi ridicate pentru această perioadă din an. Se vor înregistra chiar și 10- 12 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), anunță că în zona Banatului, în primele două zile, media maximelor termice va creşte de la 5 la 9 grade, urmând să scadă uşor, la 7 grade, pe 30 ianuarie.

În intervalul 31 ianuarie – 5 februarie, media va oscila între 9 şi 12 grade, iar până pe data de 9 februarie se va situa în jurul a 7 grade. Media temperaturilor minime va fi uşor negativă în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie şi la finalul celei de-a doua săptămâni, iar în restul timpului se va situa între 0 şi 4 grade.

De asemenea, în regiunile vestice local se vor acumula cantități de apă de 10-15 mm, iar în vestul Munților Apuseni până la 15-20 de mm.
Estimările meteo sunt realizate pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

sursa: capital.ro