Succes fără problem pentru fetele de la FCC în faţa oaspetelor de la U.Cluj-Napoca

Data publicare: Duminica, 26 Ianuarie, 2020 Total: 2385 accesari

Succes fără problem pentru fetele de la FCC în faţa  oaspetelor de la U.Cluj-Napoca

FCC Baschet Arad a obţinut o nouă victorie în actualul sezon din baschetul feminin românesc. După înfrângerea de la Satu Mare, arădencele au strâns rândurile şi s-au revanşat în faţa propriilor suporteri cu un succes meritat.

61-47 s-a terminat duelul din acestă seară din polivalenta arădeană, unde oaspetele de la Universitatea Cluj-Napoca nu au avut forţa să emită pretenţii la o victorie. Pornită ca mare favorită în acest duel, FCC-ul a respectat calculele hârtiei şi a condus pe întreaga durată a partidei. 20 de puncte a fost diferenţa maximă de pe tabela de marcaj, dar “studentele” au reuşit să mai reducă ecartul după un sfert trei ceva mai bun.




Statistica duelului a fost net superioară gazdelor, care au fost peste adversare la toate capitolele. De remarcat procentajul aproape perfect la linia de pedeapsă, cu nouă libere transformate din 10 încercări. Americanca Adrienne Webb a fost cea mai eficientă jucătoare a meciului cu un procentaj de 75% la aruncările de la semi-distanţă. 19 puncte din totalul de 61 au venit pe mâna jucătoarelor de pe bancă, iar “galben-albastrele” au marcat şi 20 de puncte după greşelile forţate ale clujencelor.

Un succes important obţinut de trupa pregătită de Manuel Rodriguez, în condiţiile în care lupta la vârful clasamentului s-a reaprins după finalul etapei a 3-a din grupa valorică A. CSM Satu Mare a pierdut surprinzător la Braşov, scor 72-78, iar Aradul s-a apropiat la doar un punct de locul secund în clasament. Etapa viitoare, echipa noastră are meci direct cu campioana României, Sepsi Sf. Gheorghe.




FCC Baschet Arad – Universitatea Cluj Napoca 61-47. Pe sferturi: 15-9, 21-14, 9-14, 16-10.

Marcatoare gazde: Webb 24 puncte, Ardelean 12, Fodor 10, Akathiotou 7, Hadzovic 4, Robinson 2 şi Karakasevic 2.

Marcatoare oaspete: Campbell 11 puncte, King 10, Uiuiu 9, Kilin 9 şi Fota 8.


 

Sursa: Baschet Arad
Foto: Radu Bulzan