Vor primi 140 de euro pe zi ! Ce a hotărât Guvernul Orban și despre cine este vorba

Data publicare: Marti, 21 Ianuarie, 2020 Total: 1199 accesari

Vor primi 140 de euro pe zi ! Ce a hotărât Guvernul Orban și despre cine este vorba Personalul din cadrul armatei primește vești bune. Guvernul a luat decizii noi în cadrul ședinței din 20 ianuarie, iar printre hotărârile aprobate apar noi drepturi pentru personalul militar și civil.

Această hotărâre a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară.
Guvernul a hotărât în ședința de luni să mărească diurnele pentru personalul militar și civil. Acești bani sunt pentru stabilirea drepturilor de diurnă, cazare, hrană, facilitarea legăturii cu familia, recreere și transport ale personalului militar și civil participant la misiuni și operații în afara teritoriului statului român”, se menționează în document.


Actul normativ adoptat prevede creșteri până la maximum 140 de euro pe zi pentru militari și de la 80 la 130 de euro pentru maiștrii militari, scrie capital.ro .

Diurna pentru militarii aflați în misiuni în afara teritoriului statului român (crește n.r.) de la 90 de euro la maxim 140 de euro pe zi, în funcție de gradul de pericol al țării în care se desfășoară misiunea. La maiștrii militari, de la 80 până la 130 de euro pe zi, iar la soldați de la 70 până la 120 de euro” se arată în textul hotărârii de guvern.

Sursa text+foto: capital.ro