UTA a confirmat un nou transfer, fundașul stânga albanez, Simo Roumpoulakou. „Sunt fericit să fiu aici, sper să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea”

Data publicare: Luni, 20 Ianuarie, 2020 Total: 2462 accesari

UTA a confirmat un nou transfer, fundașul stânga albanez, Simo Roumpoulakou. „Sunt fericit să fiu aici, sper să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea”

Conducerea UTA-ei a ajuns astăzi la un acord cu apărătorul Simo Roumpoulakou, care a semnat pentru un an și jumătate cu gruparea arădeană. Fundașul stânga este născut pe 30 decembrie 1991 la Gjirokaster, în Albania și are dublă cetățenie, greacă și albaneză.

 

„Sunt fericit să fiu aici. Știu că UTA e un nume mare în fotbalul românesc, și că are un proiect important. Vreau să mulțumesc conducerii, antrenorului și impresarului meu că m-au adus aici. Voi încerca să muncesc, să progresez, și împreună cu colegii să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea. Am câțiva prieteni greci sau albanezi aici și mi-au vorbit frumos despre fotbalul românesc și despre UTA. Ultimele șase luni au fost dificile, am avut ghinion în unele situații, este dificil pentru un fotbalist să stea șase luni fără echipă, dar m-am antrenat în permanență și sunt pregătit” au fost primele cuvinte ale lui Roumpoulakou din calitatea de utist.

 

A debutat la seniori pentru Kalamata FC, în liga secundă elenă, a urmat pasul în Superliga Greciei, la PAS Giannina și Panetolikos, plus perioade scurte la Panegialios și Apollon Smyrnis. În 2017 s-a transferat în Albania, la Kukesi, cu care a cucerit un titlu și o Cupă a Albaniei. A evoluat și în cupele europene, mai exact șase partide în preliminariile UEFA Champions League și patru în preliminariile Europa League. Este liber de contract din vara lui 2019. 




 

„În ultima perioadă a sezonului de toamnă, am fost obligați să jucăm cu improvizații pe postul de fundaș stânga. Din fericire, au funcționat, dar nu ne dorim să continuăm pe același principiu, Bogdan Stancu a acuzat din nou probleme în zona în care s-a accidentat în octombrie, așadar l-am adus pe Simo să ne ajute în tot ceea ce privește sezonul de primăvară. Chiar dacă nu a jucat în ultima perioadă, este un jucător cu experiență internațională, care are trofee în palmares. Din discuțiile pe care le-am avut cu el l-am simțit foarte dornic de performanță. De astfel de jucători avem nevoie, care pun performanța pe primul loc. Pe mine asta m-a încântat foarte mult și sunt convins că va compensa foarte repede această lipsă de jocuri oficiale, mai ales că avem cinci săptămâni până la primul meci oficial.” a declarat tehnicianul UTA-ei, Laszlo Balint.

 

Despre noul jucător al „roș-albilor” a vorbit și impresarul său, Bogdan Apostu: „Din punct de vedere al CV-ului, este un jucător care poate să ajute UTA. A refuzat niște oferte importante, nu l-am convins cu aspectul financiar, ci cu proiectul, cu perspectiva acestui club. Acesta este un exemplu concret că tot ceea ce s-a făcut în ultimele șase luni s-a făcut bine. UTA începe să atragă, să devină interesantă pentru orice jucător bun sau foarte bun. În vară era imposibil să aducem un astfel de jucător la Arad. Sunt convins că a venit să dea totul și va fi un plus incontestabil pentru UTA. Anul trecut a avut oferte concrete din Liga I, de la Iași și Chindia, și nu a acceptat”.

 

În total, Roumpoulakou are 65 de partide în prima divizie albaneză (un gol) și 16 în prima ligă a Greciei.