ATENȚIE îți pot fi luați bani din salariu. Ce venituri nu pot fi atinse

Data publicare: Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 Total: 1420 accesari

ATENȚIE îți pot fi luați bani din salariu. Ce venituri nu pot fi atinse Poprirea poate fi făcută în cazul în care ați fost înștiințați în prealabil că urmează o executare silită. Totodată, sunt anumite categorii de venituri care nu pot fi executate prin poprire, iar Fiscul este obligat să respecte regulile din procedura civilă.

Poprirea, unul dintre modurile în care putem fi executați silit, dacă nu este făcută cu somație, nu implică riscul cu poprire pe venituri, fără a știi că există o datorie pentru care veți fi executați silit.

Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deținute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea (…) pot fi poprite și bunurile mobile corporale ale debitorului deținute de un terț în numele său. În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât și încasările viitoare, scrie capital.ro .


Poprirea se înființează fără somație, în baza încheierii de încuviințare a executării, prin adresă în care se va preciza și titlul executoriu în temeiul căruia s-a înființat poprirea, scrie, mai exact, în Cod. Despre măsura luată va fi înștiințat și debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înființare a popririi, la care se vor atașa și copii certificate de pe încheierea de încuviințare a executării sau de pe certificatul privind soluția pronunțată în dosar, și titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate, menționează Codul de procedură civilă despre poprire.


Potrivit Codului de procedură civilă, următoarele venituri nu pot fi poprite:


sursa: capital.ro