Plata alocaţiilor, întârziată în luna ianuarie

Data publicare: Duminica, 12 Ianuarie, 2020 Total: 1566 accesari

Plata alocaţiilor, întârziată în luna ianuarie

Dublarea alocaţiilor va fi amânată, a anunţat premierul Ludovic Orban, dar şi plata alocaţiilor obişnuite, aşa cum s-a întâmplat cu pensiile, va fi întârziată în luna ianuarie.

Alocaţiile copiilor vor fi virate în conturi abia săptămâna viitoare, plata acestora fiind întârziată, ca şi la pensii, din cauza zilelor libere de la începutul anului.

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri că va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii. "Poziţia preşedintelui este firească. A spus că intenţia domniei sale este acea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil, soluţia pe care vom merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie", a susţinut Orban, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, potrivit romaniatv.net.