Clădire din Grăniceri salvată din ghearele focului

Data publicare: Vineri, 10 Ianuarie, 2020 Total: 1808 accesari

Clădire din Grăniceri salvată din ghearele focului
O clădire ce adăpostea un magazin și locuințe a fost salvată în proportie de 90% de către pompierii gărzii nr.2 Chișineu-Criș, în localitatea Grăniceri, acolo, unde a izbucnit un puternic incendiu.


Profesionalismul pompierilor și-a spus și de această dată cuvântul, iar salvatorii au reușit să stingă flăcările ce amenințau clădirea la parterul căreia se află un magazin, iar la etaj, camere de locuit.


”La intervenție s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de lucru si salvare la înălțimi, 1 autospecială SMURD pentru protecția personalului propriu, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 ofiter si 12 subofițeri. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o magazie amplasată în spatele construcției de aproximativ 600 mp, cu etaj si mansardă, propagat la o parte a acoperișului. La parterul construcției se află un magazin cu produse alimentare si nealimentare iar la etaj camere de locuit.

După aproximativ 1 oră de intervenție, incendiul a fost localizat in limitele găsite” a precizat maiorul Pleșca George, purtător de cuvânt al ISU Arad. 


Incendiul a fost stins după 3 ore, intervenția fiind deosebit de dificilă, datorita prezenței din abundenta a materialelor combustibil în magazie, a două butelii de oxigen și a unui butoi cu substanțe usor inflamabile. Buteliile și butoiul au fost evacuate de pompieri.


În urma incendiului au ars bunurile aflate în magazie, terasa si aproximativ 10% din acoperiș, fiind salvată o mare parte din clădire.


”Cauza probabilă a incendiului coș, canal sau burlan  de evacuare a fumului amplasat necorespunzător față de materialul combustibil” a mai adăugat maiorul Pleșca George, ISU Arad.



FOTO: ISU ARAD