Schimbări MAJORE ale vremii: cum va fi vremea până pe 19 ianuarie

Data publicare: Marti, 07 Ianuarie, 2020 Total: 1670 accesari

Schimbări MAJORE ale vremii: cum va fi vremea până pe 19 ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 6 - 19 ianuarie 2020.

 

BANAT        

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic în general caracterizat de valori  apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul valorii de 2 grade. Din data de 8 ianuarie vremea se va încălzi treptat, iar până la sfârșitul perioadei de referință variațiile termice vor fi nesemnificative, astfel încât se estimează a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 4 și 8 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, mai puțin în primele trei nopți, când vor tinde spre valori de -8....-6 grade.    

Pe tot parcursul intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi extrem de redusă. 

CRIŞANA           

Primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne ce se vor situa în medie în jurul a 2 grade. După data de 08 ianuarie se estimează o creștere a temperaturii aerului, spre valori de 7 grade în data de 10 ianuarie, iar până la sfârșitul intervalului de referință variațiile termice vor fi nesemnificative, cu maxime de 4...6 grade, în medie regională. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, mai puțin în primele trei nopți când vor tinde spre medii de -8...-6 grade.  
 

Probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului de referință. 


TRANSILVANIA 
 
În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși cu ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime cuprinse între 0 și 5 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referință și se vor situa în medie între -8 și -4 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea se vor situa sub pragul de ger, în medie între -12 și -10 grade.