Poşta Română anunţă că distribuirea pensiilor va începe cu cu data de 10 ianuarie

Data publicare: Luni, 06 Ianuarie, 2020 Total: 3428 accesari

Poşta Română anunţă că distribuirea pensiilor va începe cu cu data de 10 ianuarie

Compania Naţională Poşta Română a anunţat luni că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala cauza fiind că sumele pentru acestea ajung în conturile Poştei Române începând cu 7 ianuarie, distribuirea de către factorii poştali se va face în perioada 10-20 ianuarie.

 

“Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile.

 

În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade. Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.