Imagini APOCALIPTICE dar şi emoţionale în AUSTRALIA! Zeci de oameni decedați și milioane de animale moarte!

Data publicare: Duminica, 05 Ianuarie, 2020 Total: 1516 accesari

Imagini APOCALIPTICE dar şi emoţionale în AUSTRALIA! Zeci de oameni decedați și milioane de animale moarte!

Dezastru în Australia, cu zeci de persoane decedate și sute milioane de animale moarte în incendiile din ultimele zile! Până în acest moment a ars o suprafață mai mare decât Elveția.
Premierul Scott Morrison a declarat, sâmbătă, că 23 de persoane au fost ucise la nivel național, numărul fiind în creştere faţă de cel raportat la începutul săptămânii. Peste 1.500 de case au fost distruse de la începutul sezonului de incendii din septembrie.

 

Temperaturi record: 48,9 de grade la Sydeny, 44 de grade la Canbera.

În capitala Canberra au fost înregistrate sâmbătă după-amiază 44 de grade Celsius, un record de temepratură al ultimilor 80 de ani, potrivit Biroului de Meteorologie. În Penrith, la vest de Sydney, au fost 48,9 grade Celsius. Zeci de mii de australieni au fost nevoiţi să-şi părăsească sâmbătă locuinţele pentru a fugi din calea incendiilor de vegetaţie, agravate de condiţiile meteorologice catastrofale, informează AFP.   

 
Temperaturile au depăşit sâmbătă 40 de grade Celsius, iar vânturile puternice au alimentat sute de incendii, cele mai multe scăpate de sub control. Metropola Sydney s-a confruntat sâmbătă cu temperaturi record, 48,9 grade Celsius fiind înregistrate în suburbia vestică Penrith. Cel mai populat oraş al Australiei, cu peste cinci milioane de locuitori în zona metropolitană, Sydney se confruntă cu întreruperi de energie electrică după distrugerea de către incendii a două staţii electrice.  

Starea de urgenţă a fost declarată în sud-estul Australiei, cea mai populată regiune a ţării, iar vineri autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru peste 100.000 de persoane din trei state australiene. Guvernul a chemat 3.000 de rezervişti să se desfăşoare pentru a face faţă incendiilor de vegetaţie care devastează în prezent ţara, a anunţat sâmbătă premierul Scott Morrison, o mobilizare fără precedent, notează AFP.    

„Această decizie permite să avem mai mulţi oameni pe teren, mai multe avioane pe cer, mai multe nave pe mare“, a declarat Scott Morrison, criticat pentru modul în care a gestionat incendiile violente care durează din septembrie.

 

Un general două stele a fost numit pentru a superviza intervenţia armatei, iar HMAS Adelaide - o navă de debarcare cu elicoptere - a fost desfăşurată pentru a contribui la efortul de luptă contra focului. De mai multe luni, armata australiană îşi aduce ajutorul în materie de recunoaştere aeriană, cartografie, căutare şi salvare, logistică şi sprijin aerian. 

Circa 2.000 de militari au fost deja desfăşuraţi. „Guvernul nu a luat această decizie superficial“, a afirmat ministra apărării, Marise Payne.

 

„Este pentru prima dată când sunt mobilizaţi atât de mulţi rezervişti. Cred că este pentru prima dată în istoria ţării noastre“, a subliniat ea. Un număr mai mic de rezervişti au fost desfăşuraţi pentru a lupta împotriva incendiilor în statul Queensland (nord-est).    Turiştii şi locuitorii din sud-estul ţării şi-au abandonat cazările şi locurile de vacanţă.


 

Autostrăzile care leagă oraşele de coastă de Sydney şi alte mari oraşe au fost blocate de lungi şiruri de maşini.  Centrele comerciale, magazinele şi barurile au fost închise. Liniştea domnea sâmbătă la Batemas Bay, un oraş turistic care de obicei este activ.