Cozi de zeci de mașini la ieşirea din ţară! Vezi timpii de aşteptare şi punctele de trecere cele mai aglomerate

Data publicare: Sambata, 04 Ianuarie, 2020 Total: 1127 accesari

Cozi de zeci de mașini la ieşirea din ţară! Vezi timpii de aşteptare şi punctele de trecere cele mai aglomerate

Au trecut sărbătorile, a trecut Crăciunul, Revelionul, iar acum miile de români din diaspora se întorc în ţările unde muncesc.

Cel mai folosit mijloc de transport pentru românii din diaspora este ca în fiecare an automobilul, iar asta aduce după sine şi aglomerări la ieşirea din ţară la punctele de trecere a frontierei.

 

Timpii de aşteptare la ieşirea din ţară prin punctele de trecere a frontierei Nădlac I (pe DN 7) şi Nădlac II (pe autostrada paneuropeană) au ajuns la două ore, sâmbătă dimineaţă, cele două puncte fiind folosite la capacitatea maximă pentru tranzitare.

 

Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac I sunt deschise trei artere pe sensul de ieşire din ţară şi două pe intrare, iar la Nădlac II sunt deschise nouă artere la ieşire şi două la intrarea în România. Cu toate acestea, cel puţin 120 de minute se aşteapta sâmbătă dimineaţa pentru verificarea documentelor celor care pleacă din ţară. La ora 14:30, timpii de aşteptare la ăunctul de trecere a frontierei Nădlac II (autostradă) timpii de aşteptare sunt de 60-75 min.

 

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad anunţă că aglomeraţia este mai mare decât vineri, traficul fiind în creştere, asta pentru în weekend mulţi români din vestul ţării obişnuiesc să plece în excursii în Ungaria sau Austria.

 

Poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor care pleacă spre vestul Europei să verifice online care puncte de control nu sunt aglomerate, pentru a evita timpi mari de aşteptare la graniţă. În judeţul Arad, la Vărşand şi Turnu se aşteaptă între 30 şi 60 de minute, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din ţară.