Noul An vine cu un cadou pentru şoferi, benzina și motorina s-au ieftinit de la 1 ianuarie

Data publicare: Miercuri, 01 Ianuarie, 2020 Total: 3491 accesari

Noul An vine cu un cadou pentru şoferi, benzina și motorina s-au ieftinit de la 1 ianuarie

Cine s-a trezit după petrecerea din noaptea de revelion şi a constatat că uitase să-şi alimenteze maşina în anul ce a trecut, şi a făcut o escală la o benzinărie în drumul său din prima zi a anului, a avut o surpriză plaăcută, Benzina și motorina s-au ieftinit azi cu 32 de bani pe litru.

 

Această reducere de preţ o găsim cel puțin în rețeaua Petrom, liderul pieței, exact cu cât a scăzut acciza. Reducerea a fost mai mică decât cea preconizată initial, pentru că această taxă, care a suferit două modificări în două zile, a fost în final crescută de Guvern peste nivelul decis de Parlament, din două motive care au un anumit temei: trebuia ajustate cu inflația, iar nivelul ei era sub cel minim obligatoriu în UE.

 

Prețurile au scăzut cu 32 de bani pe litru, la ambii carburanți. Exact cu cât a scăzut acciza, deci reducerea a fost transferată în totalitate în beneficiul șoferilor, după cum veți vedea mai jos.


Nivelurile finale ale accizelor sunt de 1.773 de lei/1.000 de litri pentru benzina fără plumb și de 1.625 de lei/1.000 de litri pentru motorină-cifre rotunjite. Deci mai mici decât nivelurile în vigoare, dar mai mari decât cele legiferate de parlamentari. Însă peste nivelul accizei minime din UE.